Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@04:50:07 GMT

احتمال زلزله ۷ ریشتری در تهران صحت دارد؟

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۲۵۶۶۹

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با تکذیب خبر افزایش احتمال وقوع زلزله ۷ ریشتری گفت: فرونشست ناشی از برداشت آب در هر منطقه‌ای از کشور هیچ ارتباطی با فعال شدن گسل زمین‌لرزه، ازدیاد فعالیت یک گسل یا احتمال افزایش وقوع زمین‌لرزه روی گسل ندارد. آفتاب‌‌نیوز : محمد تاتار معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در واکنش به خبری مبنی بر افزایش ۲ برابری احتمال وقوع زلزله ۷ ریشتری در گسل شمال تهران با بیان اینکه این خبر‌ها هیچ پشتوانه علمی ندارد گفت: پس از وقوع زلزله ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ ریشتری در ۲۹ آذرماه نیز برخی اظهار‌ها نظر درباره وقوع زلزله بزرگ در تهران شده بود که ما محاسبات بسیار دقیقی در این باره انجام دادیم و نتیجه این محاسبات نشان دهنده این بود که برآوردهای افزایش ۲ برابری احتمال وقوع زلزله ۷ ریشتری در بازه زمانی یک الی دو ماه کاملا نادرست و غلط است.
او ادامه داد:مقدار تنشی که براثر زلزله ۵.۲ ریشتری ملارد بر گسل تهران القا شده در حدی نیست که قابل توجه باشد و به لحاظ علمی مقداری نبود که بتوان به آن استناد کرد و توجه داشت.
معاون پژوهشگاه بین المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تاکیدکرد: معیاری برای اندازه‌گیری زلزله وجود ندارد و نمی‌توان براساس آمار‌ها اعلام کرد که احتمال وقوع زلزله با شدت بالای ۷ ریشتری دو برابر شده است و مطلقا نمی‌توان به صورت کمی در این حوزه اظهار نظر کرد.
تاتار با تاکید براینکه احتمال افزایش ۲ برابری وقوع زلزله ۷ ریشتری مورد تایید پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله نیست، گفت: به لحاظ علمی با اطمینان می‌گویم چنین صحبت‌هایی چه از داخل پژوهشگاه مطرح شده بود چه توسط افرادی خارج از پژوهشگاه، هیچ مبنا و اساس علمی ندارد.
او در پاسخ به این سوال که در این اظهار‌ها مطرح شده که فرونشست زمین باعث ایجاد تنش در گسل‌ها شده است تصریح کرد: متاسفانه در اکثر مناطق کشور فرونشست زمین به دلیل برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی دیده می‌شود اما نمی‌توان این موارد را به ایجاد تنش در گسل‌ها ارتباط داد.
معاون پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله خاطرنشان کرد: در برخی مناطق در زمان احداث سد‌ها بحث زمین‌لرزه القایی مطرح می‌شود که با این موضوعات کاملا متفاوت است. نشست زمین متاثر از برداشت آب هیچ ارتباطی به بروز زمین‌لرزه یا فعالیت گسل ندارد چراکه در حجمی نیست که بخواهد روی گسل‌ها اثر بگذارد. فرونشست ناشی از برداشت آب در هر منطقه‌ای از کشور هیچ ارتباطی با فعال شدن گسل زمین‌لرزه، ازدیاد فعالیت یک گسل یا احتمال افزایش وقوع زمین‌لرزه روی گسل ندارد.
او در پایان گفت: این مسائل بسیار پیش‌پا افتاده است و بعید می‌دانم کسی که دراین حوزه تخصص دارد چنین موضوعاتی را مطرح کند.
منبع: ایلنا

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۲۵۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های جدید و احتمال وقوع سیلاب در مازندران

معاون هواشناسی مازندران با اشاره به هشدارهای هواشناسی از ورود سامانه بارشی جدید و احتمال وقوع سیلاب خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، احمد اسدی گفت: بارندگی‌های شدید از بعدازظهر چهارشنبه 19 اردیبهشت از سمت غرب استان و همچنین احتمال وقوع سیلاب پیش‌بینی شده است.

وی افزود: امشب چهارشنبه تا اواسط فردا پنجشنبه 20 اردیبهشت بارش ‌به‌صورت رگبار باران خواهد بود و شاهد کاهش بیشتر دما همراه با وزش باد‌ نسبتا شدید در استان خواهیم بود.

اسدی با تاکید بر اینکه این سامانه بارشی، سامانه قابل توجهی است، تصریح کرد: افزایش آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها پیش‌بینی هواشناسی است و با توجه به  آبگرفتگی معابر عمومی، از مسافران تقاضا می‌شود از اتراق در مسیرهای پرخطر پرهیز کنند.

کارشناس هواشناسی مازندران ادامه داد: کاهش دید، ریزش سنگ در محور کوهستانی و لغزندگی جاده‌ها در کنار اختلال در تردد جاده‌ها تا فردا پیش بینی می‌شود.

وی تاکید کرد: مردم و مسافران تردد بی‌مورد در جاده‌های کوهستانی نداشته باشند و در کنار رودخانه‌ها و مسیل‌ها اتراق نکنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وقوع تندبادهای لحظه‌ای و گردوخاک در اصفهان/ هوا ۵ درجه سردتر می‌شود
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • احتمال وقوع ناپایداری‌های جوی در استان بوشهر/ سواحل متلاطم است
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • بارش‌های جدید و احتمال وقوع سیلاب در مازندران
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر